Tweede Amadeus opent vanavond

Tweede Amadeus opent vanavond

Ives Vankerckhove voor zijn nieuwste zaak aan de Suikerrui: ‘Vroegere Spar werd sfeervol restaurant.' Foto: dbw

Voor een portie ‘ribbekes à volonté moet je niet meer naar het Schipperskwartier. Het alombekende ribbekesrestaurant Amadeus opent vanavond een tweede zaak aan de Suikerrui.

Sinds Amadeus in 1994 haar restaurant aan de Sint-Paulusplaats opende, groeide de zaak uit tot een begrip. Zowat elke niet-vegetarische Antwerpenaar ging er de afgelopen 18 jaar wel langs voor een portie spareribs. Niet te verwonderen dat eigenaar Ives Vankerckhove al enige tijd uitkeek naar een tweede Antwerpse vestiging.

Het oog viel uiteindelijk op het historische decor van de Suikerrui. Met de nieuwe zaak hoopt Vankerckhove in de eerste plaats toeristen aan te trekken. ‘Aan de Sint-Paulusplaats passeren amper toeristen', zegt Ives. ‘Het is een grote groep potentiële klanten die we voorlopig nog te weinig konden bedienen.'

Vroeger supermarkt

De eigenaar vindt niet dat zijn twee Antwerpse zaken te dicht bijeen liggen. ‘Ik ga er zelfs vanuit dat ze elkaar zullen versterken', zegt hij. ‘Als het ene restaurant vol zit, kunnen we onze klanten doorsturen.'

Het historische pand, waar vroeger een Spar-supermarkt was gevestigd, werd in enkele maanden tijd verbouwd tot een gezellig restaurant, met plaats voor maximaal 240 eters.

‘In het pand zelf kunnen we 160 mensen bedienen, en in het zomerseizoen wordt op het terras in 80 extra plaatsen voorzien', zegt Vankerckhove.

‘We hebben bovendien het geluk dat het pand aan de zonnekant ligt, zodat we op zonnige dagen voluit van de zon genieten.' De witte, cleane muren van het voormalige warenhuis maakten plaats voor een authentieke jaren 30-look. ‘In plaats van spiegels kozen we in deze zaak voor boekenkasten en oude boeken', zegt Ives. ‘Maar voor het overige zijn de twee zaken zo goed als identiek.

De menukaart en de prijzen zijn hetzelfde, en ook de muziekstijl blijft behouden. Ook in de nieuwe zaak kunnen de klanten zich dus verwachten aan de deuntjes van Bing Crosby en andere muzieklegendes van weleer.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio