Rupert Suply vecht zelf al vijf jaar tegen botkanker

Antwerpse dj organiseert benefiet tegen kanker

Antwerpse dj organiseert benefiet tegen kanker

Zijn ziekte verhindert Rupert niet om nieuwe benefietevents op het getouw te zetten. Foto: dbw

Antwerpen -

Dj Rupert Suply (27) organiseert voor het derde jaar op rij een benefiet ten voordele van het kankeronderzoek van het UZA. Dit jaar staan onder meer een oldtimerrace en een beachvoetbaltornooi op het programma.

De voorbije twee jaar organiseerde Rupert Suply, beter bekend als de Antwerpse dj Rupert, achtereenvolgens een dj-event en een volleybaltornooi.

De opbrengst van beide activiteiten, in totaal zo'n 13.000 euro, werd geschonken aan het Antwerpse centrum voor Celonderzoek van het UZA.

De dj heeft een goede reden. Rupert vecht zelf al vijf jaar tegen botkanker, en wil met zijn initiatieven het onderzoek naar de ziekte vooruit helpen.

Alles oké

Na het beachvolleytornooi van vorige zomer aan de Waagnatie onderging Rupert opnieuw enkele chemosessies. ‘Maar nu is alles weer in orde', zegt de dj. ‘Al is het steeds in spanning uitkijken naar het volgende onderzoek.'

Zijn ziekte verhindert Rupert niet om nieuwe benefietevents op het getouw te zetten. ‘Begin mei organiseren we drie events in evenveel dagen tijd', zegt hij. ‘Op 1 mei organiseren we in Schilde een oldtimerbijeenkomst, waarbij kinderen met kanker gratis mogen meerijden. De opbrengst wordt verdeeld tussen het kankeronderzoek van het UZA en de vzw Bring a Smile , een vereniging die zich inzet voor kinderkankerpatiëntjes.'

Sport en muziek

In het weekend staat, net als vorig jaar, een sportdag op het programma.

‘Naast een beachvolley-tornooi organiseren we dit jaar ook een strandvoetbalcompetitie', zegt Rupert.

‘Heel wat bekende lokale dj's hebben hun aanwezigheid bevestigd.'

Naast Rupert zelf brengen ook Audio Boulevard en Delafino vibes.

Met de Hope Sports Day combineert Rupert zijn twee grote passies, sport en muziek, in één event. Vóór zijn ziekte was de jonge dj een meer dan verdienstelijk voetballer, die onder meer de jeugdploegen van Lierse en Willem II doorliep. Maar door zijn ziekte moest Rupert noodgedwongen stoppen met sporten, en stortte hij zich met volle overgave op het dj'en.

‘De solidariteit van de andere dj's doet enorm deugd', zegt Rupert. ‘Mijn muziek heeft me door een heel moeilijke periode geholpen.' Wie meer info wil over de benefietactiviteiten van Rupert kan terecht op de website en de facebookpagina van Hope Benefiet events. Geïnteresseerde sportploegjes kunnen zich via die weg ook inschrijven voor de tornooitjes.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio