Vlaamse toeriste in zee gesleurd voor ogen familie

Voor de kust van Portugal is gistermorgen het lichaam teruggevonden van een 45-jarige West-Vlaamse vrouw. Een dag eerder werd ze voor de ogen van haar familie door een hoge golf de zee ingesleurd.

mkm

Het drama gebeurde in Peniche, in het westen van het land. De vrouw uit het West-Vlaamse Kaster was foto's aan het nemen aan Cabo Carvoeiro. Een toeristische trekpleister, die bekend staat om zijn kliffen en schitterend uitzicht over de oceanen. Ze stond op een rots te fotograferen toen een hoge golf brak en haar plots meesleurde in zee.

De familie zag alles gebeuren en sloeg meteen alarm. De maritieme politie trok erop uit met een boot en een helikopter zocht mee vanuit de lucht. Maar tevergeefs. Pas tijdens een nieuwe zoekactie gistermorgen werd het lichaam van de vrouw teruggevonden op het strand, zo'n vijftien kilometer verder.

‘De familie heeft het lichaam intussen geïdentificeerd', zegt Pedro Vinhas van de lokale maritieme politie. ‘Het gaat om een spijtig ongeval. De vrouw begaf zich wel op een gevaarlijke plaats die bekend staat om hoge golven. Daar staan ook waarschuwingsborden voor. Maar misschien heeft ze die niet gezien', aldus de politie.

Het slachtoffer kende de streek nochtans goed. Volgens de politie kwam ze er geregeld met haar familie, telkens in hetzelfde vakantiehuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen