Burgemeester promoot Maldegem voor De Slimste Gemeente

Burgemeester promoot Maldegem voor De Slimste Gemeente

Een verkleumde burgemeester Marleen Van den Bussche stelde een quizvraag voor De Slimste Gemeente. Foto: mye

MALDEGEM -

Burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V) promootte zaterdag Maldegem voor het VIER-programma De Slimste Gemeente. Dat lokte een pak nieuwsgierigen.

‘Hallo, mijn naam is Marleen Van den Bussche en in ben de burgemeester van Maldegem. Jullie kennen mijn gemeente waarschijnlijk van het liedje Al onder de weg van Maldegem ', was de tekst die een verkleumde Van den Bussche afgelopen zaterdag mocht debiteren op een aanhangwagen die door de Markstraat getrokken werd.

In haar zog het Maldegemse koor Canticorum en enkele leden van het Comité voor Initiatief die net daarvoor onder leiding van dirigent Jan Wauters het gekende volkslied nog eens vlug repeteerden.

De Maldegemse burgemeester mocht daarna nog drie woorden voorlezen, want het fragment werd opgenomen om te worden getoond als een quizvraag in het VIER-programma De Slimste Gemeente.

Het verkeer in de Marktstraat tussen de Stationsstraat en de Nieuwstraat werd ook door twee agenten afgezet en het spektakel kreeg het nodige bekijks. De opnames werden verschillende malen herdaan waardoor de burgemeester het steeds kouder kreeg.

‘Hopelijk zit ik maandag niet met een verkoudheid op het schepencollege', zei ze.

Het is nog niet duidelijk wanneer het bewuste fragment in het VIER-programma te zien zal zijn.

Ondertussen kan er ook online worden gestreden met het Slimste Gemeentespel. De winnende gemeente krijgt een gratis Wi-Free-zone op een locatie naar keuze. Meer info en deelnemen op www.vier.be/deslimstegemeente.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio