Flandrienstad wil scoren met aperitief

Flandrienstad wil scoren met aperitief

De eerste proevers lieten zich het aperitief goed smaken.

Torhout -

In Torhout serveren voortaan 32 horecazaken het nieuwe Flandrienaperitief. Daarmee profileert de stad zich nogmaals als Bakermat van de Flandriens .

Het Flandrienaperitief - in de volksmond Picong met sluns'n genoemd - bestaat uit een mengeling van zurig roodbruin bier en zoete picon. Het drankje werd zondag voorgesteld in het Diocesaan Centrum Groenhove.

‘Dit is een nieuwe stap in de profilering van Tourhout als Bakermat van de Flandriens ', verduidelijkt diensthoofd van Toerisme Bart Hanson.

Torhout pakt tegelijkertijd uit met een folder met dezelfde titel. De folder biedt een overzicht van alle activiteiten en nieuwigheden, waaronder de expo Iedereen Flandrien in de gangen van het Diocesaan Centrum. ‘Ronde-stichter Karel van Wijnendaele en bijgeloof in de koers staan centraal op de expo die loopt tot eind september', zegt Hanson. ‘Vlakbij het Diocesaan Centrum vind je een grote puzzel met de beeltenis van Karel van Wijnendaele. De puzzel is een van de zes belevingselementen die je tegenkomt op de 45 kilometer lange fietslus De Oerflandriens die start aan het Kasteel van Wijnendale en door Torhout, Lichtervelde en Koolskamp passeert.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio