RALLY TAC RALLY IN TIELT

Favoriet Loix wint, Lietaer en Debackere mee op het podium

Favoriet Loix wint, Lietaer en Debackere mee op het podium

Freddy Loix nam een vliegende start en werd niet meer bedreigd. Foto: Belga

Tielt -

Topfavoriet Freddy Loix schreef zoals verwacht de TAC Rally in Tielt op zijn naam. Met Paul Lietaer en Melissa Debackere mochten twee West-Vlamingen mee op het podium. Bert Cornelis moest na een sortie opgeven.

De tweede manche van het BFO-BRC-kampioenschap was vooral een strijd om de tweede plaats. Net zoals in de Rally van Haspengouw bleek in Tielt geen kruid gewassen tegen Freddy Loix in de Ford Focus WRC 08. Na één ronde had Fast Freddy al een voorsprong van bijna driekwart minuut gesprokkeld.

‘Ik probeerde alles, maar meer zat er echt niet in', gaf Paul Lietaer achteraf toe. ‘Loix nam een vliegende start en wij deden er alles aan om de schade te beperken. Uiteindelijk waren we heel blij met onze prestatie. Tweede eindigen na Loix is geen schande.'

De strijd om de derde plaats trok de aandacht. Melissa Debackere, Bert Cornelis, Vincent Verschueren, David Bonjean, Hermen Kobus en Kris Princen losten elkaar van geen vin. Cornelis leek op weg naar de derde plaats, maar plots liep het fout.

‘We gingen licht van de baan en ik kon niet meer op tijd corrigeren. Een podiumplaats zat er in, maar we moesten de strijd staken', vertelde de Handzaamse garagehouder en revelatie van dit rallyseizoen achteraf.

Melissa Debackere ging als derde de laatste ronde in. ‘Die derde stek in een BK-manche wilden we niet meer uit handen geven en dat lukte', vertelde de Wervikse, die bovendien een heel knappe overwinning in Super 2000 liet optekenen.

De jonge Nederlander Hermen Kobus strandde als vierde op twaalf seconden van Debackere. Verschueren finishte vijfde voor Anthony Martin, Bonjean, Andy Lefevere, Van Parijs en Bal.

Historics: Vanwijnsberghe

Bij de Historics was niemand opgewassen tegen Didier Vanwijnsberghe. De Vijvenaar haalde het met ruime voorsprong op Dirk Deveux en Chris Debyser. Stephan Hermann won de F2-categorie, terwijl in het Criterium de winst ging naar thuisrijder Kurt Braeckeveldt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio