Klasseslagerij Vermeulen grossiert in medailles

© ivh

Op de jongste editie van de Eurobeefwedstrijd voor slagers en leerlingen-slagers behaalde klasseslager Vermeulen acht gouden en zes zilveren medailles. Daarmee is de slagerij van Filip Vermeulen (39) en zijn vrouw Petra Van Beneden (37) voor twee jaar de vierde beste van België.

Ivan Vanhove

‘De Eurobeefvakwedstrijd bestaat 42 jaar. Met 262 deelnemers, die 1.226 producten en schotels presenteerden aan de tachtig juryleden, werd een record verbroken', weet Van Beneden. Ze begon als 15-jarige te werken bij een Gentse slager. ‘Later volgde ik bij Syntra een praktijkgerichte slagersopleiding. Nadat ik nog twee jaar bij een keurslager werkte, ging ik aan de slag in de slagerij van mijn schoonvader Urbain Vermeulen. Mijn man Filip, die in Ter Groene Poorte voor slager studeerde, en ik specialiseerden ons in het ambachtelijk bereiden van fijne vleeswaren', vertelt Petra.

De originaliteit, creativiteit, afwerking en finesse gaven de doorslag voor de gouden medaille voor hun koud buffet. Qua legtechniek en originaliteit was ook Vermeulens gourmetschotel goed voor een gouden plak. ‘Die schotels zijn het werk van mijn zus Sandra en mij. Daarvoor lieten we onze fantasie de vrije loop', zegt Petra. ‘Dat we ook nog voor vijf producten een gouden medaille kregen, is onverwacht. Blijkbaar vielen onder meer onze gekookte beenham, kippenwit met zongedroogde tomaten en ouderwetse boerenpaté met varkenswangetjes in de smaak van de jury', blikt Filip tevreden. terug

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus