voetbal 2de provinciale C

FC Herleving Sportief Sint-Pauwels stelt zich voor

FC Herleving Sportief Sint-Pauwels stelt zich voor

Als voorwedstrijd speelden alle duiveltjes U6, U7, U8 en U9 tegen hun toekomstige ploegmakkertjes. Onder het toeziend en goedkeurend oog van de paashaas die voor beiden eitjes samensmolt en voor elke speler een geschenk bij had.

Sint-Gillis-Waas -

Zondag werd de nieuwe fusieclub FC Herleving Sportief Sint-Pauwels aan het publiek voorgesteld. De nieuwe club vermijdt angstvallig het woord fusie en spreekt over een samensmelting tussen Herleving Sint-Pauwels en Stekene Sportief.

Tevens werd het nieuwe embleem voorgesteld: een combinatie van de voetballer uit het wapen van Stekene Sportief en een sluwe vos, verwijzend naar de Vosdreef in Sint-Pauwels waar de thuisbasis gevestigd is. Dit alles uitgewerkt in de drie clubkleuren wit, geel en zwart, de som van de huidige kleuren. Het stamnummer 5049 is dat van Herleving Sint-Pauwels. Beide clubs vonden elkaar omdat de terreinen van Stekene Sportief verdwijnen terwijl Sint-Pauwels wel terreinen maar onvoldoende spelers heeft.

De nieuwe club hoopt in tweede provinciale te kunnen starten maar daarvoor is het afwachten of Sint-Pauwels het behoud kan verzekeren. In de seniorskern voor volgend seizoen vinden we in de eerste plaats 20 kernspelers van Stekene Sportief, 10 van Sint-Pauwels plus enkele nieuwkomers. Jo Clauwaert, momenteel trainer bij Stekene Sportief wordt de nieuwe hoofdcoach. Naast de seniors verhuizen ook alle Stekense duiveltjesploegen en hun trainers naar de Vosdreef.

Danny Bijn wordt voorzitter van de nieuwe club, Marc De Kimpe, Marc Van Britsom en Wouter De Roos worden de sportieve verantwoordelijken.

De accommodatie in de Vosdreef wordt aangekleed met de reclameborden uit Stekene en krijgt een opfrisbeurt, dit onder impuls van hoofdsponsor Fons Van Gaeveren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio