Duurzaam winkelen

Ruilevent Swishing komt naar Roosdaal

© dbr

Het bekende kleding-evenement ‘Swishing' komt op 20 mei naar Roosdaal. Swishing staat voor de combinatie van shoppen en swappen, wisselen van kledij.

dbr,Sanne De Backer

Op Pinkstermaandag 20 mei vindt het kledingruilevent ‘Swishing' plaats bij Monsken, aan Brusselstraat 19 in Pamel. Om 14 uur gaan de deuren open en worden alle deelnemers ontvangen met een gratis drankje. Na controle van jouw ingeleverde kledij waarvoor je punten krijgt toegewezen, kun je genieten aan de beautystandjes, van een minimarkt en proevertjes met streekproducten van handelaars uit de regio. Van 15 tot 17 uur kunnen de kandidaten erop ‘los swishen'. Iedereen krijgt de tijd om alle kledij te bekijken en te passen.

Met jouw swishingpunten kun je heel wat leuke kledij aanschaffen. Nadien wordt de overschot van kledij, schoenen en accessoires gerestyled of gaat alles naar een goed doel. Nadat iedereen zijn buit te pakken heeft, worden de deelnemers nog verwend met een goodiebag en tombolaprijzen, geschonken door partners en sponsors.

Duurzaam event

Wat is Swishing eigenlijk? Swishen en swappen/swapping is ontstaan in modemekka Londen, waar het ondertussen heel populair is. Het betekent niets meer dan shoppen en swappen (wisselen) tegelijkertijd. Dé ideale manier om je miskopen gratis en voor niets om te ruilen voor andere kledij. Op een Swishing-event komen deelnemers, meestal vrouwen, samen met een aantal kledingstukken waar ze zelf geen plezier meer aan beleven, maar die ze met trots willen doorgeven in ruil voor nieuwe kledij. De boodschap van dit ruilevent is dat fashion kan gekoppeld worden aan duurzaamheid. Want duurzaam handelen hoeft niet altijd beladen te zijn. Ethisch verantwoord ondernemen dus, met een groene knipoog.

Meer informatie op www.swishing.be.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio