Kortrijk waarschuwt snelle fietsers met cartoon Lectrr

KORTRIJK -

Een verkeersbord met daarop een cartoon van tekenaar Lectrr moet wielertoeristen en fietsers aanmanen om hun snelheid langs de Kortrijkse Leieboorden aan te passen. Schepen Marc Lemaitre (sp.a) en burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) onthulden dinsdagochtend twee borden.

Kortrijk wil met de ludieke borden de veiligheid langs de Leieboorden verhogen. Veel fietsers, wielertoeristen en wandelaars vervoegen elkaar in de binnenstad, wat in het verleden vaak leidde tot problemen. Zo was er recent nog een ongeval met een jonge voetganger en een wielertoerist.

‘Wielertoeristen halen graag hoge snelheden, maar in de binnenstad valt dat niet te rijmen met de andere weggebruikers', klinkt het. Daarom plaatste Kortrijk twee borden met een cartoon van Lectrr (Steven Degryse), met het opschrift ‘Niet te snel, dank je wel'.

‘Paaltjes zijn gevaarlijk, controles onhaalbaar. We rekenen op het gezond van verstand en wederzijds respect van de recreanten', aldus Lemaitre en Van Quickenborne.

Niet enkel Kortrijk sensibiliseert. Met ‘Fietstoerisme in Harmonie' heeft ook de provincie West-Vlaanderen momenteel een campagne lopen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio