VOETBAL 3DE PROVINCIALE C - Eendracht Henis volgend seizoen voor het eerst in tweede provinciale

‘Geen gekke dingen doen'

‘Geen gekke dingen doen'

Eendracht Henis is de eerste Limburgse kampioen en dat werd uiteraard op passende wijze gevierd. Foto: Romain Eyckens

Tongeren -

Toen Eendracht Henis in 2007 uit vierde provinciale promoveerde, wilden voorzitter Bollen en de zijnen een gezonde derdeprovincialer worden met nu en dan een eindronde als toetje. Een half decennium later promoveert rood-zwart voor het eerst in zijn bestaan naar tweede provinciale.

In 2009 mocht de club met stamnummer 6266 zich een koninklijk strikje aanmeten en afgelopen weekend kroonden Crommen & co zich tot kampioen met een heuse landingsbaan voorsprong op de concurrentie.

‘Ik denk dat wij de titel verdiend hebben gewonnen', meent Eendracht-secretaris Rina Clerinx die het elk jaar opnieuw voor mekaar krijgt dat KRC Genk de Schabotstraat aandoet en dat tot grote genoegdoening van de vele sponsors en de ruime Zuid-Limburgse voetbalfamilie.

Marino Sabbadini nieuwe trainer

‘Met een plaats in de nacompetitie waren wij al tevreden geweest maar uiteindelijk was onze ploeg de meest regelmatige en de meest trefzekere van de reeks. Onze trainer gaat andere oorden opzoeken en Marino Sabbadini neemt het roer over.'

‘Wij gaan zeker geen gekke dingen doen op de transfermarkt. Deze groep zal de kans krijgen om zich in tweede provinciale opnieuw te bewijzen', aldus Clerinx.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio