Cafébaas krijgt 120.000 euro boete voor luide muziek

Cafébaas krijgt 120.000 euro boete voor luide muziek

Foto: fvv

GENT - De Gentse rechter Jan Van den Berghe heeft dinsdag de cafébaas van Le Bleu, een danszaak in de Gentse Overpoort, veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een boete van 120.000 euro.

Op 12 oktober vorig jaar stelden controleurs vast dat de muziek in Le Bleu, een danscafé midden in de Overpoortstraat, meer dan 94 decibel haalde, een stuk boven de toegestane 90 dB.

Waslijst

Op zich is dat niet zo'n zware overtreding, maar Boone heeft al een hele waslijst aan veroordelingen voor geluidsoverlast. In 2011 zat hij zelfs vijf dagen in de cel nadat hij een celstraf van 18 maanden had gekregen. In beroep werd die straf echter weer teniet gedaan.
Boone werd dinsdag opnieuw veroordeeld. Rechter Van den Berghe noemde de cafebaas 'een hardleerse, onverbeterlijke milieucrimineel'.

'Ondanks vier eerdere veroordelingen voor geluidsinbreuken blijft u gewoon verder doen. U overtreedt bewust de geluidsnormen om met luidere muziek een bepaald cliënteel te lokken en meer winst te maken.'

'U vervalst de concurrentie tegenover uw collega's die zich wel aan de normen houden. Bovendien kost geluidsoverlast de maatschappij handenvol geld aan middelen voor controles en behandeling van gezondheidsklachten zoals tinitus.'

Boone werd veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf en een boete van 60.000 euro. Zijn bvba kreeg ook nog eens een boete van 60.000 euro. Of hij opnieuw beroep aan zal tekenen is nog niet duidelijk.

Het Openbaar Ministerie vroeg dinsdag nog de onmiddellijke aanhouding van de cafébaas, maar daar ging de rechtbank niet op in.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio