3.000 KSJ-KSA-VKSJ-leden starten Joepie-tocht

3.000 KSJ-KSA-VKSJ-leden starten Joepie-tocht

(archiefbeeld) Foto: rr

Joepie, de vierdaagse tocht die jeugdbeweging KSJ-KSA-VKSJ elke twee jaar organiseert, is vandaag van start gegaan. Gedurende vier dagen trekken 3.000 jongeren met hun leiding doorheen Vlaanderen, met slechts één doel voor ogen: het bereiken van de onbekende stad X.

In totaal wandelen 3.000 14- tot 16-jarige leden mee in deze 25ste editie. Vanuit vier stations zijn ze op weg naar de eindbestemming X waar ze zaterdag zullen aankomen. Onderweg moeten ze opdrachten oplossen en zelf een slaapplaats zoeken, waarbij ze rekenen op de gastvrijheid van Vlaamse gezinnen, legt Nationaal Coördinator Toon Fonteyne uit.

Slotshow

‘Eens aangekomen in stad X wacht hen een verrassende slotshow, die ondersteund wordt door Defensie. Joepie is geen wedstrijd met winnaars en verliezers, maar veeleer een grote uitdaging die jongeren als groep tot een goed einde proberen te brengen.'

De KSJ-KSA-VKSJ krijgt al enkele jaren steun van Defensie. Vorig jaar konden de groepen door het uitvoeren van verschillende opdrachten een luchtdoop winnen boven stad X of een parachutesprong.

Corrigeer

NIEUWS