Levensbedreigende situatie net op tijd vastgesteld

Zes arbeiders slachtoffer van CO-intoxicatie

Zes arbeiders slachtoffer van CO-intoxicatie

Het incident deed zich voor in de vroegere gebouwen van decoratiezaak Heytens aan de Hengstenberg. Foto: kdl

Overijse -

Zes arbeiders liepen woensdagochtend omstreeks 4 uur een CO-vergiftiging op tijdens werken in een voormalig pand van Heytens op de Hengstenberg in Overijse. Ze werden tijdig opgenomen in het ziekenhuis waardoor erger werd voorkomen.

Zes arbeiders zijn woensdag in de vroege ochtend met tekenen van een koolstofmonoxide (CO-)vergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. Het incident deed zich voor tijdens werken in een bedrijfsgebouw op de Hengstenberg in Overijse. Eén slachtoffer verloor het bewustzijn en leek aanvankelijk in levensgevaar. Gelukkig werd er tijdig alarm geslagen, zodat de zes mannen het incident overleefden en woensdag het ziekenhuis allemaal opnieuw konden verlaten.

Het incident deed zich woensdagochtend omstreeks vier uur voor in de vroegere gebouwen van decoratiezaak Heytens aan de Hengstenberg. De arbeiders waren in opdracht van firma Bernard Degroote uit Zonnebeke een industriële vloer aan het egaliseren. Toen één van de mannen het bewustzijn verloor, werd meteen alarm geslagen. De hulpdiensten stuurden de brandweer, enkele ziekenwagens en een MUG ter plaatse.

Het slachtoffer dat het bewustzijn had verloren, had duidelijke tekenen van een CO-intoxicatie. Daarom werden de vijf anderen ter preventie overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in Vilvoorde, Ukkel en Montigny. De slachtoffers zijn één Belg en vijf Spanjaarden en Polen, allemaal tussen de 27 en de 58 jaar. Aanvankelijk werd gedacht dat de arbeiders mogelijk onwel waren geworden bij het polijsten van een betonnen vloer. Het is al eerder gebeurd dat arbeiders bevangen raken door de uitlaatgassen van het toestel waarmee ze werken.

Volgens een woordvoerder van de lokale politie van de zone Druivenstreek is de oorzaak van het incident elders te zoeken. ‘De arbeiders werkten met autonome machines op benzinemotoren. Blijkbaar werd de ruimte waar ze aan de slag waren niet genoeg verlucht. De combinatie van de uitlaatgassen en de slechte verluchting veroorzaakte de CO-intoxicatie', aldus de politie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio