Christophe Pelfrène en Stefanie De Vos ontkennen gerucht

‘Bistronoom is niet failliet'

‘Bistronoom is niet failliet'

Christophe en Stefanie openen binnenkort hun nieuwe zaak. Foto: dji

OOSTENDE -

Christophe Pelfrène en Stefanie De Vos ontkennen met klem dat De Bistronoom failliet is. Het restaurant moest na een geschil met de eigenaar wel het pand in de Vindictivelaan verlaten. ‘Maar we zoeken een nieuwe plek.'

Een verzegelde voordeur en een geel blad papier waarop 'gerechtelijke uitdrijving' stond was de aanleiding van een roddel die al enkele weken de ronde doet in Oostende: 'De Bistronoom is failliet'. Meer nog, het zou om een gedwongen faillissement gaan. 'Dan zouden we wellicht een van de weinige horecazaken zijn die niet zelf de boeken neerlegt. Het is bovendien niet moeilijk om na te gaan dat ons ondernemingsnummer nog actief is', zegt Christophe Pelfrène , die het faillissement met klem ontkent. Uit een navraag bij bevoegde instanties blijkt dat de Natuurlijke Persoon (NP) inderdaad niet in faling is. Van waar de gerechtelijke uitdrijving dan?

Geschil met eigenaar

'Dit is een gevolg van een geschil met de eigenaar van het pand in de Vindictivelaan. Wij waren niet akkoord dat we als huurder op de gelijkvloerse verdieping moesten delen in de hoge renovatiekosten van het appartementsgebouw boven ons. Het huurcontract werd uiteindelijk gerechtelijk ontbonden', verduidelijkt Christophe. De zaakvoerders van De Bistronoom bleven niet bij de pakken zitten en zochten naar een nieuw pand.

Uitbreiden

‘We speelden al langer met de gedachte om uit te breiden. De ruimte aan de Vindictivelaan was te klein geworden. We moesten steeds meer klanten weigeren, dat is niet leuk. We zouden ook graag grotere groepen kunnen ontvangen. Vorige maand vonden we een ideaal pand. Op 18 maart stopten we in de Vindictivelaan, op 25 maart zouden we verhuizen, een dag later was er al een banket voor dertig personen gepland in het nieuwe pand. Maar ondanks een schriftelijk contract ging de huur plots niet meer door', betreurt Christophe. Net nu De Bistronoom deze maand de vierde verjaardag zou vieren, is de zaak tijdelijk gesloten. De Bistronoom viel sinds de oprichting in april 2009 al meermaals in de prijzen, onder andere met een tweede plaats op de Beer & Gastronomy Awards, en met een Quality Crown op de Horeca Awards. In 2011 werd De Bistronoom door de website 'RateBeer.com' nog uitgeroepen tot beste bierrestaurant ter wereld. Vandaag staat het restaurant nog steeds op een derde plaats.

'We hebben er alles aan gedaan om de Belgische bieren en Oostende te promoten. We zijn fier dat het concept van streekbistronomie aansloeg', zegt Christophe, die zich de roddels niet al te hard aantrekt. 'Op 9/11 was ik in New York toen de Twin Towers instortten. Daar heb ik pas echt miserie gezien. De Bistronoom komt de komende maanden sowieso terug op een nieuwe locatie. Opnieuw in Oostende, want nergens anders ben je zo dicht bij de kwaliteit van onze visserij. Intussen geniet ik van ons gezin en onze kindjes Lucka (2) en Micka (1), want dat hebben we de afgelopen twee jaar te weinig gedaan'.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio