Food

RECEPT. Pizza met tomaat mozzarella

RECEPT. Pizza met tomaat mozzarella

Foto: Heikki Verdurme

Wat gaan we eten? En is er een dessertje? In het weekend zeker wel: elke zaterdag maakt hobbykok Claudia Allemeersch een lekker menu klaar met voor-, hoofd-, en nagerecht die perfect bij elkaar passen. Claudia kookt met een hart voor seizoensproducten van eigen bodem. Met haar stap-voor-staprecepten en extra tips kan echt iedereen aan de slag.

Als hoofdgerecht
Nodig

- Pizzabodem
- 3 el pesto, kant-en-klaar
- 1/2 coeur de boeuf tomaat
- 50 g in schijfjes gesneden mozzarella
- 100 g zeer fijn gesneden prosciutto crudo
- Enkele schilfers Parmezaanse kaas
- Een handvol rucola of notensla
- Olijfolie

Bereiding
- Bestrijk de bodem met de pesto.
- Schik er fijngesneden schijfjes mozzarella bovenop.
- Versnijd de tomaat in fijne schijven en schik ze op de bodem samen met de ham.
- Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 250°C gedurende 10 minuten.
- Haal de pizza uit de oven en werk af met Parmezaanse kaas en notensla. Besprenkel met olijfolie.
 

Meer recepten van Claudia Allemeersch op Zesta.be

Corrigeer