Agressieve bever bijt man dood

Ga nooit samen op de foto met een bever! De dieren, die erom bekend staan gigantische dammen te bouwen van twee meter hoog en wel tien meter breed, kunnen in een paar uur tijd meters dikke bomen omknagen. Als ze hun tanden in je benen zetten met dezelfde techniek, kan dat wel eens de dood tot gevolg hebben, leerde een man uit Wit-Rusland.

Drie vrienden uit Wit-Rusland waren vroeg in de ochtend op weg om samen te gaan vissen. Halverwege de rijweg merkte het trio een bever op. Een van de mannen stapte uit de wagen om met het knaagdier op de foto gaan, maar dat had hij duidelijk beter niet gedaan. Het dier beet met zijn voortanden tweemaal in het bovenbeen van de 60-jarige hengelaar. Daarbij werd een slagader geraakt, waardoor de man letterlijk leegbloedde nog voor de hulpdiensten hem konden bereiken.

'Er worden vaak bevers gezien in Oost-Europa, maar aanvallen zijn werkelijk zeldzaam', vertelde een expert  aan The Daily Telegraph. 'De dieren zijn normaal gezien niet agressief, al hebben ze natuurlijk stevige kaken en tanden waarmee ze makkelijk bomen van enkele meters kunnen omknagen. In het ergste geval verloor iemand al eens een paar vingers', vertelde de expert. 

 De aanval blijkt bovendien niet de enige deze week. Dinsdag werd op YouTube een ander geval van agressie door bevers aan het licht gebracht. Die man kon het gelukkig wél navertellen. 

 

Corrigeer

NIEUWS