Zulte Waregem opnieuw geen leider door twee buitenspelgoals

Zulte Waregem opnieuw geen leider door twee buitenspelgoals

Foto: rr

Zulte Waregem is er opnieuw niet in geslaagd om de eerste plaats in Play-off 1 te veroveren. De West-Vlamingen gaven in eigen huis een 3-1-voorsprong uit handen tegen Standard. De Rouches wonnen in een spektakelstuk dankzij twee buitenspelgoals met 3-4.

Voor de match was er vuurwerk aan de Gaverbeek en meteen na de aftrap trof de eerste vuurpijl van de thuisploeg raak. Na een schitterende snelle combinatie via Berrier, Hazard en Malanda verschalkte Mbaye Leye van dichtbij Kawashima: 1-0. Zulte Waregem op rozen, maar het kroop nadien te veel achteruit om de match onder controle te houden. Standard nam de partij in handen. Grote kansen leverde dat echter niet op. Het duurde tot de veertigste minuut vooraleer het beloond werd voor de aanvalslust. Vainqueur haalde vanop 25 meter verwoestend uit. De pegel van de Fransman vloog tegen 114 kilometer per uur via de dwarsligger over de doellijn: 1-1. Toch ging Zulte Waregem nog met een voorsprong rusten. Jelle Van Damme kopte een scherpe vrije trap van Thorgan Hazard in eigen doel: 1-2. 

Invaller Mpoku doet match kantelen


Standardcoach Mircea Redenic haalde tijdens de rust Cristea naar de kant en bracht Mpoku tussen de lijnen. Het zou een beslissende wissel blijken. Maar eerst kwam Zulte Waregem nog 3-1 voor. Een vrije trap van Berrier werd aan de tweede paal door Godeau binnengekopt. Zulte Waregem leek op weg naar de eerste plaats, het Regenboogstadion ontplofte.

Het sein voor Standard om een versnelling hoger te schakelen. Jose Mpoku knalde de bal snoeihard via de paal tegen de touwen: 3-2. Doelman Bruzzese had geen enkele reactie in huis. De invallersdoelman van Zulte Waregem mocht zich drie minuten later nog een keer omdraaien. Op een vrije trap van Mpoku - alweer hij - tikte Kanu de gelijkmaker binnen: 3-3. Yoni Buyens raakte vooraf nog even de bal met het hoofd en eigenlijk scoorde Kanu vanuit buitenspel. Maar een paar minuten later mocht Zulte Waregem ook ref Nzolo bedanken toen hij geen strafschop floot voor een duwfout op Mpoku.

Tien minuten voor het einde flaterde Nzolo opnieuw. Ezekiel duwde een assist van Bulot vanuit buitenspelpositie tegen de touwen: 3-4. Zulte Waregem schreeuwde terecht zijn frustratie tegenover Nzolo uit, maar die gaf geen krimp. Boos om zoveel onrecht deelde Mbaye Leye vlak voor het einde nog een flinke duw uit aan Opare. Die ging graag tegen de grond: rood voor Leye. 

De Luikenaars springen dankzij de zege met 32 punten voorlopig over Club Brugge (30) en Racing Genk (32) naar de derde plaats. Zulte Waregem blijft tweede met 34 punten, eentje minder dan competitieleider Anderlecht.


 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.