Al zeven doden bij politiek geweld in Venezuela

Maduro: ‘Oppositie plant staatsgreep in Venezuela'

In Venezuela zijn bij rellen tussen aanhangers en tegenstanders van de nieuwe president Nicolás Maduro al zeven doden gevallen. Volgens Maduro bereidt de oppositie een staatsgreep voor.

De sfeer in het verdeelde land wordt grimmiger. In meerdere steden gingen Venezolanen met elkaar op de vuist. Naast de zeven doden, raakten ook meer dan zestig mensen gewond. Maandag werd bekend dat de socialist Nicolás Maduro, de man die de overleden Hugo Chávez zelf als zijn opvolger had aangeduid, nipt de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. Hij werd door de verkiezingscommissie officieel als winnaar aangewezen.

Maar volgens zijn rivaal, de oppositiekandidaat Henrique Capriles, is er gefraudeerd. Hij riep zijn aanhangers op om de straat op te komen. ‘Maduro kan geen president worden zolang alle incidenten tijdens de verkiezingen niet zijn onderzocht', zei hij.

Maduro beschuldigt Capriles er intussen van een staatsgreep voor te bereiden. Een protestmars die de oppositie woensdag in de hoofdstad Caracas wou organiseren, heeft hij verboden. De aanhangers van Capriles waren van plan om tijdens die betoging een hertelling te eisen van de stemmen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees