Standard serieuze titelkandidaat na winst tegen Genk

Standard serieuze titelkandidaat na winst tegen Genk

Foto: Photo News

Standard - Racing Genk was de topper van de vierde speeldag in Play-off 1. Voor beide ploegen stond heel wat op het spel. Genk kon de leidersplaats pakken bij winst. Maar het was Standard dat met 3-0 won. Keerpunt in de wedstrijd was de blessure van Jelle Vossen, die brutaal van het veld werd geschopt door Kanu.

Standard greep Racing Genk van bij het eerste fluitsignaal bij de keel. Hoog stoorwerk maakte het erg moeilijk voor de Limburgers om in de wedstrijd te komen.

Net toen Racing Genk het evenwicht kon herstellen, werd het koud gepakt. Yoni Buyens scoorde met een knappe volley.

De Limburgers bleven echter doorgaan, en het was enkel dankzij een uitstekend keepende Eiji Kawashima dat Standard de voorsprong kon behouden tot aan de rust.

Schandalige tackle

Racing Genk begon de tweede helft met een prachtige aanval. Jelle Vossen bediende Steven Joseph-Monrose maar werd daarbij hard gepakt door Antonio Eduardo Pereira Dos Santos (Kanu). De Braziliaan tackelde schandalig over de bal. Terwijl Vossen op de grond lag te kermen liep de aanval nog door, maar Kumordzi kon de voorzet van Monrose niet afwerken.

Scheidsrechter van de Velde had de overtreding van Kanu eerst niet gezien, maar gaf uiteindelijk toch nog geel op aangeven van zijn assistent. En daar komt de speler van Standard goed weg, ook al bleef hij mekkeren.

De overtreding bleek een keerpunt, enkele minuten later scoorde Mpoku met een staalharde vrije trap de 2-0 voor Standard. Kort daarna moest Vossen geblesseerd naar de kant.

Trainer Been probeerde het tij nog te keren door de twee spitsen Plet en Ojo in de strijd te gooien. Maar het was Standaard dat twintig minuten voor tijd de 3-0 scoorde. De pijlsnelle Michy Batshuayi ging achter een verloren bal aan, ontweek een moordende tackle van Serigne Mbodj, sneed naar binnen en schoot onhoudbaar overhoeks binnen.

3-0 was ook de eindstand, Anderlecht kan morgen beter winnen tegen Lokeren, want Standard werpt zich nu op als een te duchten titelconcurrent.

De stand in Play-off 1

1.RSC Anderlecht  36

2.Standard  35

3.Racing Genk  35

4.Zulte-Waregem  34

5.Club Brugge  31

6.Lokeren   27

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.