Emma Meesseman gedraft door Washington Mystics

 Emma Meesseman gedraft door Washington Mystics

Foto: BELGA

Emma Meesseman is maandag in de tweede ronde van de WNBA gedraft door de Washington Mystics. De 19-jarige West-Vlaamse werd in 2011 nog verkozen tot FIBA-Belofte van het Jaar.

Emma Meesseman, de Belgische Speelster van het Jaar in 2011 en 2012, bezorgde haar ex-club Blue Cats Ieper vorig seizoen nog de dubbel, titel en beker. Gedurende drie seizoenen speelde ze ook met de Belgian Young Cats in de Eurocup. Dit seizoen verdedigt ze de kleuren van het Franse Villeneuve d'Ascq, een club waar ze ook volgend seizoen nog zal spelen. Dit om haar studies aan de VUB te kunnen afronden. Daarna trekt ze voor twee seizoenen naar het Russische Spartak Moskou.

Vanaf deze zomer krijgt Meesseman ook de kans om in de WNBA voor de Washington Mystics uit te komen, die twee seizoenen de rechten op haar verworven hebben. Het WNBA-seizoen begint op 24 mei en Meesseman kan kiezen: dit jaar al meedoen aan de prestigieuze competitie of haar deelname eventueel met een jaar uitstellen. Als ze naar de WNBA trekt, moet ze forfait geven voor de EK-kwalificatiewedstrijden met de Belgian Cats in juni. Verwacht wordt dat ze dit jaar, ook al omwille van haar studies, nog niet naar de WNBA trekt. In 2011 veroverde Meesseman met België nog de Europese titel voor landenteams onder 18 jaar. De West-Vlaamse, 1m92, werd op dat tornooi uitverkozen tot MVP. Emma Meesseman is de derde Belgische speelster die gedraft wordt in de WNBA. Ann Wauters was nummer één van de draft in 2000, toen ze gekozen werd door Cleveland. Detroit Shock koos in 2002 voor Kathy Wambé, maar zij speelde uiteindelijk niet in de WNBA.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.