Koppel telt samen 203 jaar

Koppel telt samen 203 jaar

De 103-jarige Maurice zag zijn vrouw Aurelia gisteren 100 jaar worden. Foto: mye

Aalter -

In woon- en zorgcentrum De Veilige Have aan de Aalterse Lostraat is gisteren de honderdste verjaardag gevierd van Aurelia Versele. Met haar man vormt ze wellicht het oudste koppel van de regio.

De vrouw is immers getrouwd met Maurice Oosterlinck die in november van vorig jaar 103 werd en hiermee de oudste Aalternaar is. Het koppel telt dus samen 203 jaar. Tot februari van dit jaar woonde het echtpaar nog in hun eigen woning aan de Steenweg op Deinze in het centrum van Lotenhulle.

Kermisliefde

De verjaardag van Aurelia werd uitgebreid gevierd met een koffietafel samen met de vijf kinderen Lucrèce, Jacques, Dirk, Thérèse en Katrien en enkele klein- en achterkleinkinderen. ‘Het begint een mooie traditie te worden', stak schepen van Burgerzaken Dirk De Smul (CD&V) van wal in zijn speech. ‘Ik zie ons nog altijd binnenkomen in jullie woning toen Maurice er honderd werd en Aurelia zei Hou jullie maar vast, want ik word er ook honderd. '

Aurelia en Maurice trouwden op 1 oktober 1941, maar de vonk sloeg al een tijdje eerder over op de kermis van Nevele. ‘Aurelia was daar met de fiets. Die stond aan de feesttent gestald en ik bood aan om haar te helpen en haar naar huis te vergezellen maar ze had toen blijkbaar al een andere jongen op het oog. 's Anderendaags zag ik haar opnieuw op de kermis, ik waagde mijn kans en toen lukte het wel', vertelt Maurice die als fervente coureur nog tegen Poeske Scherens gekoerst heeft.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio