Studenten vormen erehaag voor rector

Studenten vormen erehaag voor rector

De rector kreeg totaal onverwacht al een eerste afscheid. ‘De sloebers', reageerde Van Cauwenberge. Foto: fvv

Gent -

Hij heeft nog enkele maanden te gaan, maar toch namen de Gentse studenten gisteren al een beetje afscheid van hun rector. ‘De meest studentikoze rector ooit', klonk het.

Toen rector Paul Van Cauwenberge gisteravond naar het voetbaltoernooi Student Street Soccer op het Sint-Pietersplein dacht te gaan, stonden honderden studenten hem op te wachten aan het studentenhuis Terminal. Hij werd naar daar geleid door zijn bodes en moest, begeleid door de studentenfanafre, passeren langs een lange erehaag van studenten. Aan de ingang van de Terminal wachtte zijn familie. ‘Dit had ik echt niet verwacht. De sloebers', zei de rector, die zichtbaar verrast was.

Binnen werden er voortdurend foto's geprojecteerd van de rector bij studenten en hij kreeg ook cadeautjes: een fotoboek, een lint van VGK - zijn vroegere studentenvereniging - en een trui-met-kap van Ghent University met het woord rector op de rug.

‘De rector verdient dit feest', zei studentenbeheerder Jochen Merlier. ‘In de voorbije acht jaar heeft hij enorm veel voor de studenten gedaan. Ik heb het zelf nog meegemaakt dat hij een vergadering afzegde om de start van de 12-urenloop te geven.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio