Celebs

Vier boos om samenwerking tussen VRT en VTM

Vier boos om samenwerking tussen VRT en VTM

Foto: pn, gpb

Televisiezender Vier is boos op de beslissing van één en vtm om samen een programma te maken. SBS Belgium, het moederbedrijf van Vier, vermoedt een strategisch plan van de twee zenders om het kleine broertje, Vier, dood te knijpen.

Vandaag raakte bekend dat één en vtm samen een programma zullen maken waarin Tom Waes en Koen Wauters elkaar zullen uitdagen. De 'opvolger van Tomtesterom', een geheid succes, zal in het voorjaar van 2014 uitgezonden worden. Bij Vier is men ervan overtuigd dat de samenwerking een aanval is op de kleinste van de drie Vlaamse zenders.

Woordvoerder Kristof Demasure: 'Wij zijn niet gecontacteerd om mee te werken. Wij stellen vast dat één en VTM voor het eerst in 24 jaar samen een programmareeks willen produceren. Dat dit net in het lanceringsjaar van Vier gebeurt, zal wellicht toeval zijn. Wij stellen ook vast hoe één- en VTM-gezichten tegenwoordig constant van de ene zender naar de andere switchen, en dat VRT-gezichten met heel veel moeite naar ons komen. Zelfs niet voor een superpopulair programma als De Slimste Mens. Er kunnen ongetwijfeld pertinente vragen gesteld worden over de exclusieve krachtenbundeling van de openbare en de commerciële marktleider'. 

Woordvoerster Sara Vercauteren van vtm ontkent alle aantijgingen: 'Tom Waes en Koen Wauters zijn zelf bij beide zenders met het voorstel gaan aankloppen, en het leek iedereen gewoon een heel goed idee. Zo simpel is het. Dat er aan de samenwerking een grotere betekenis zou kunnen gegeven worden, daar hebben we echt niet bij stilgestaan.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees