Straffe affiche voor twintigste Les Nuits Botanique

Straffe affiche voor twintigste Les Nuits Botanique

Onder meer de Brit Miles Kane komt de twintigste editie van Les Nuits Botanique opfleuren. Foto: Photo News

Brussel -

Les Nuits Botanique is dit jaar aan zijn twintigste editie toe. In de Brusselse concertzalen komen tussen 3 en 13 mei onder meer Balthazar, Justice, Miles Kane, Cold War Kids, Seasick Steve en Tom McRae optreden.

Les Nuits Botanique is een jaarlijks evenement. De organisatoren noemen het zelf de officiële start van het festivalseizoen en dat zetten ze kracht bij door optredens te organiseren in vijf verschillende zalen. Zowel in de vier zalen in de Botanique als in het Koninklijk Circus vinden dan concerten plaats. Vorig jaar kwamen er in tien dagen tijd zo'n 30.000 mensen afgezakt naar Brussel.

Op de affiche prijken dit jaar opnieuw heel wat bekende namen uit binnen- en buitenland. Voor de twintigste editie van het evenement mocht dan ook al eens een extra moeite gedaan worden, vonden de organisatoren. De vooruitgeschoven aftrap, op 30 april, wordt dit jaar gegeven door de jonge Belgen van Balthazar. Op 3 mei barst het festival dan in alle hevigheid los met onder andere Miss Kittin en V.O. & Box Quartet. Een dag later staat er een hommage gepland aan Brain One en treden onder meer La Chiva Gantiva, How To Dress Well en Cold War Kids op in de Botanique.

Ook op de andere dagen is er heel wat te beleven. Treden onder meer op: Woodkid, Seasick Steven, !!!, Chilly Gonzales, Daan, Junip, Miles Kane, Seasick Steve, Mac DeMarco, AlunaGeorge, Unknown Mortal Orchestra, Tom McRae en Cocorosie. Bovendien is er op 10 mei een exclusieve Ed Banger-avond met onder andere Busy P en Justice.

‘Les Nuits Botanique is het orgelpunt van ons jaar', zegt algemeen directrice Annie Valentini. ‘We willen onze bezoekers het beste voorschotelen dat zich op dit moment aanbiedt in de hedendaagse muziekwereld.'

Meer informatie over de line-up en tickets vind je hier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees