Ereburgemeester Frans Boussemaere overleden

Ereburgemeester Frans Boussemaere overleden

Frans Boussemaere.

Woesten -

Ereburgemeester Frans Boussemaere is woensdag op 79-jarige leeftijd overleden. Enkele weken geleden werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Van 1989 tot 2003 was hij burgemeester van Vleteren.

Frans Boussemaere was al sinds de jaren tachtig actief in de Vleterse politiek. Hij werd OCMW-voorzitter en bleef dat zeven jaar, tot hij in oktober 1989 René De Meester opvolgde als burgemeester. Na de volgende verkiezingen van 1994 verlengde hij zijn burgemeesterschap voor de LVP (Landelijke Volkspartij). Ook na de verkiezingen van 2000 bleef hij burgemeester. Volgens een gemaakte afspraak gaf hij eind 2003, halverwege de bestuursperiode, het burgemeesterschap door aan partijgenoot Willy Mostaert. In 2009 kreeg hij de titel van ereburgemeester en erevoorzitter van het OCMW. Frans Boussemaere was in totaal 22 jaar actief in de gemeentepolitiek.

Huidig schepen Frans Masson (LVP) heeft Frans Boussemaere goed gekend. ‘Hij was mijn leermeester in de politiek. Hij was een joviaal man, die altijd goedgezind was. Hij wist voor alle problemen een oplossing te vinden.'

Joseph Masson, de vader van Frans, heeft ervoor gezorgd dat Frans Boussemaere in de gemeentepolitiek terechtkwam. ‘Mijn vader was schepen in Woesten en later in de fusiegemeente Vleteren. Hij heeft samen met Paul Wydoodt aan Frans Boussemaere gevraagd om op de LVP-lijst te staan. Als burgemeester was hij de spreekbuis van heel Vleteren. Onder zijn burgemeesterschap is het gemeentehuis uitgebreid, de dorpskern van Woesten vernieuwd en Sportraad en Cultuurraad opgericht', zegt Frans Masson.

Frans Boussemaere was getrouwd met Andrea Boudry. Samen hebben ze een dochter, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Boussemaere wordt op woensdag 24 april om 10.30 uur begraven in Woesten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio