Google-moord is opgelost

Archiefbeeld Foto: AP

De hele wereld was de afgelopen week even in de ban van de 'Google-moord': een argeloze gebruiker had op Google Maps een foto gevonden van een aanlegsteiger in het Nederlandse Almere waarop 'bloedsporen' leken te staan. Het beeld ging het hele internet rond, iedereen had wel een mening. De Britse krant 'The Sun' stuurde zelfs een reporter naar Flevoland op onderzoek, en die vond 'de moordenaar'.

Het verhaal leek zo uit de boeken van Pieter Aspe geplukt: twee moordenaars hebben een onbekende omgelegd en willen het bewijsmateriaal (lees: het lijk) zo snel mogelijk dumpen. Dat doen ze bij een nabijgelegen meer, door het lijk van de pier in het water te gooien. Later zullen de detectives dankzij bloedstrepen op de pier de daders op het spoor komen.

De werkelijkheid is iets trivialer: de 'dader' blijkt een golden retriever die Rama heet. De 5-jarige hond gaat graag zwemmen in het water van het Koningin Beatrixpark, zoals hij dat ook deed toen de foto werd genomen. Daarna loopt hij terug naar eigenares Jacquelina Koenen en schudt zichzelf droog. Koenen: 'Toen ik de foto zag, realiseerde ik me: dat is mijn hond. Hij houdt van het water. Hij springt vaak van de steiger, zwemt rond de brug en loopt dan opnieuw naar de rand. Het is erg grappig dat iedereen dacht dat het een moord was. Maar nu is Rama wereldberoemd.'

De lokale politie zit verveeld met de aandacht die de 'zaak' kreeg: 'Het is géén moord, maar gewoon een hond.' Bekijk de locatie van het 'misdrijf' hier!

 

De 'Google-moord' haalt de internationale pers:

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees