Vlaamse friet lekkerder in Nederland?

Vlaamse friet lekkerder in Nederland?

Foto: Isabelle Vanmaldeghem

België staat bekend als land waar je de beste frieten van de wereld kunt kopen, maar een steekproef door de Nederlandse krant AD heeft iets anders uitgewezen. De krant deed de grote Friettest en meldde vrijdag op haar voorpagina dat Vlaamse friet in Nederland lekkerder is dan in België.

Voor de Friettest van AD ging een jury langs bij frituren in België die aanbevolen waren door Belgische kenners. Commentaren die vaak terugkeerden waren dat de frietjes ‘slap, vet en smakeloos' waren.

‘Als dit het beste is wat België te bieden heeft, is dat niet alleen verrassend, maar ook teleurstellend', liet onderzoeksleider Bob Cramwinckel van het Centrum voor Smaakonderzoek weten.

De jury concludeerde na het proeven van 129 porties friet dat Vlaamse friet die in Nederland gebakken wordt beter is dan die in België. De grote winnaar is volgens hen de Nederlandse frituur Jack Snack in Den Haag. 'Zonder meer de beste friet die ik ooit heb gegeten', aldus een van de juryleden.

De frituur die op de Belgische lijst de hoogste score kreeg, is Frituur Annick uit Hasselt. Zij kreeg een welverdiende 9,5. Frituur 't Steen uit Antwerpen daarentegen kreeg maar een 2.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees