Emma Meesseman onmiddellijk naar WNBA

Emma Meesseman debuteert volgende maand in de WNBA en bij Washington Mystics. 'Ik kon deze kans niet laten liggen. Dit is een droom die werkelijkheid wordt,' zegt de West-Vlaamse.

Op 13 mei wordt ze 20 jaar en op 27 mei viert Emma Meesseman officieel haar debuut in de WNBA en bij Washington Mystics op het parket van Tulsa Shock. De Europees Belofte van het Jaar van 2011, deze week na een knappe campagne bij Villeneuve ook verkozen tot Frans Belofte van het jaar, werd begin deze week gedraft door Washington Mystics.

'Na overleg met familie, manager en de VUB besliste ik om onmiddellijk naar de States te vertrekken. Ik moet nu mijn visum in orde brengen en voor 5 mei in Washington zijn. Ja, ik zal mijn studies blijven combineren met de WNBA en het Europese basket,' aldus Meesseman.

Spartak Moskou, de Europese topclub waar Meesseman vier jaar onder contract ligt, leent Meesseman twee jaar aan Villeneuve uit. Na Ann Wauters wordt ze de tweede Belgische speelster in de WNBA.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.