Top Belgisch rolstoeldansen zakt af naar Zonnig Leven

Top Belgisch rolstoeldansen zakt af naar Zonnig Leven

Er werden 20 Belgische titels verdeeld onder de paren.

Sint-Pieters-Leeuw -

De top van het rolstoeldansen zakte zaterdag af naar het Zonnig Leven in Zuun voor het Belgisch kampioenschap rolstoeldansen.

Zo'n 170 deelnemers uit België, Nederland en Duitsland dansten zich de ziel uit het lijf in standaard of latinodansen, met een valide partner of met een partner in een rolstoel. Meer dan 20 dansparen gingen naar huis met een Belgische titel in deze sport in de diverse categorieën. Onder hen ook Ann Dergelos die als de valide danspartner van de Nederlandse Marleen Mercus een thuismatch speelde en in haar eigen Sint-Pieters-Leeuw een Belgische titel haalde.

‘Ik doe deze sport al vele jaren. Ik heb nog een tijdje aan valide danswedstrijden deelgenomen ook maar ik ben teruggekeerd naar het rolstoeldansen omdat dit meer voldoening geeft', aldus Ann Dergelos. ‘Ik train om de twee weken bij Handy Dance in Sint-Pieters-Leeuw waar ik ook les geef. Daarnaast ga ik zeer vaak naar Nederland om te trainen want Marleen en ik willen hogerop. Daarom zijn we ook zeer blij met onze Belgische titel.'

‘Pas op, je zou het niet altijd zeggen, maar rolstoeldansen is een zeer inspannende sport waar een goede conditie voor nodig is. Er komt heel wat techniek bij kijken', stelt Dergelos. ‘De sfeer onder de dansers is altijd heel tof. Onze concurrenten zijn onze vrienden en dat is een groot verschil met de gewone danswereld'.

Mindervalide en valide personen die graag dansen en rolstoeldansen willen proberen, kunnen hiervoor om de twee weken terecht in Zonnig Leven in Zuun bij Handy Dance.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio