Over en out voor Beerschot

Over en out voor Beerschot

Foto: pn

Het doek is gevallen voor Beerschot AC. De Antwerpse club tuimelt na de 2-1-nederlaag tegen Cercle Brugge uit eerste klasse. De komende dagen wordt duidelijk of Beerschot volgend seizoen in tweede klasse speelt of – als het via het BAS geen licentie krijgt – een doorstart maakt in derde klasse. Dat laatste scenario komt steeds dichterbij, nu ook de Oekraïense investeerders lijken af te haken.

Al wie Beerschot liefheeft, wist diep in zijn binnenste dat het zaterdag over zou zijn. En zo geschiedde. Het waren de spelers van Cercle Brugge die elkaar in de armen mochten vliegen. Zij wonnen dankzij goals van Carvalho en Bakenga het vierde rechtstreekse duel en meteen ook Play-off 3. En de paars-witte armada, die droop af. De verslagenheid was groot. Bij de fans, de staf, de spelers, wellicht ook bij ­Patrick Vanoppen. Al kunnen we daar niet zeker van zijn, want de voorzitter stuurde zijn kat naar Jan Breydel, als een generaal die zijn troepen in de steek laat. Ook gisteren was hij niet bereikbaar voor commentaar.

De degradatie moet voor de vastgoedmakelaar ongetwijfeld ook een persoonlijke nederlaag zijn. Zeker gezien de uitspraken die hij goed negen maanden geleden nog in onze krant deed. ‘Vandaag staan we sterker dan ooit. Na de sanering begint Beerschot nu aan de groeifase. We hebben nu een gezonde financiële basis om stappen te doen en te bouwen aan een toekomst', klonk het toen. Die woorden klinken inmiddels op zijn zachtst gezegd achterhaald, bouwen kunnen ze nu in tweede klasse doen.

Nieuwe investeerders?

Of wordt het derde klasse? Want Beerschot heeft nog altijd geen licentie beet voor volgend seizoen. Begin mei trekt de club nog naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) en daar moet ze aantonen dat er nieuwe investeerders zijn die komaf kunnen maken met de financiële problemen.

Maar wie er met de nodige miljoenen over de brug moet komen om de Antwerpse club te redden en een licentie te bezorgen, blijft een groot vraagteken.

Lees het volledige artikel vrijdag in Het Nieuwsblad

 

Corrigeer

MEER NIEUWS