Veilig daten doe je zo

© shutterstock

Een onderzoek van datingwebsites Jdate heeft uitgewezen dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat nieuwe mensen online leren kennen veiliger is dan iemand ontmoeten in een bar. Huwelijks- en gezinstherapeute Rachel Sussman geeft tips om elke date veilig te laten verlopen.

mgs

Bel hem eerst eens opOok via sms en mail kan je veel over iemand te weten komen, maar het kan geen kwaad om je date eerst eens op te bellen. Zorg er in elk geval voor dat je een goed beeld hebt van met wat voor iemand je hebt afgesproken. Zijn volledige naam en beroep zijn echt basisweetjes.

Negeer geen alarmerende signalenWees op je hoede voor dingen die hij doet of zegt die jou doen twijfelen. Denk maar aan ongepaste opmerkingen, zeer familiair gedrag of andere dingen die instinctief verkeerd aanvoelen.

Google hemHet is niet nodig om een detective in te huren, maar zijn volledige naam intikken bij Google is geen slecht idee.

Spreek af op een publieke plaatsAls het gesprek aan de telefoon goed verloopt en je zin hebt om de man in kwestie beter te leren kennen op een date, spreek dan af op een neutrale, publieke plek. Nodig hem dus niet meteen uit bij je thuis en ga niet in op zijn uitnodiging om voor jou te koken. Hou een vriend achter de handJe kunt altijd een vriendin inlichten over jullie date zodat er altijd iemand weet waar en wanneer je met hem afspreekt. Na enkele uurtjes kan je haar ook via een sms op de hoogte brengen van het verloop van de afspraak.

Ga weg als het niet goed voeltVertrouw je instinct: als het al snel vreemd aanvoelt, stuur dan een sms naar een vriendin zodat ze jou kan komen halen.Focus op het hedenBij slim en veilig daten is het belangrijk om niet op de feiten vooruit de lopen. Zorg ervoor dat je niet verstrikt raakt in je eigen fantasieën en droom niet meteen weg bij romantische toekomstplannen. Leer je date eerst rustig kennen en geniet van het datingproces.

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie