Basketclub Excelsior Brussels krijgt licentie

Tweedeklasser Excelsior Brussels heeft maandag in beroep een C-licentie voor het seizoen 2013-2014 verkregen, zo maakte de Licentiecommissie van de Ethias League bekend. ‘Met deze licentie mag de basketclub met een lager budget in eerste klasse aan de slag’, zo verklaarde Wim Van de Keere, General Manager van de Ethias League.

‘Excelsior kan met een C-licentie maximaal gedurende twee seizoenen deelnemen aan de competitie in de hoogste afdeling’, zei Van de Keere. “Vanaf het derde seizoen in de Ethias League dient een club een A- of een B-licentie aan te vragen.’

De Licentiecommissie weigerde Excelsior Brussels op 12 april in eerste aanleg de gevraagde C-licentie, waardoor de basketclub niet in eerste klasse aan de slag mocht.

Verviers-Pepinster, dat vorige maand in vereffening werd gesteld en vervolgens door het bedrijf Zelos van de onmiddellijke ondergang werd gered, liet twee weken geleden weten alsnog een licentie voor de hoogste Belgische basketcompetitie aan te vragen. ‘Momenteel hebben wij echter officieel nog steeds geen licentieaanvraag van Pepinster ontvangen’, stelde Van de Keere. ‘De deadline voor een aanvraag ligt op 30 april. Zoals de kaarten nu liggen, starten we volgend seizoen met negen clubs. Dat is geen bezwaar, vorig seizoen waren er ook negen clubs.’

Eerder kregen Aalstar, Antwerp Giants, Oostende, Charleroi, Luik en Bergen al een A-licentie voor deelname aan het seizoen 2013-2014.

Leuven vroeg en ontving een B-licentie. Daardoor mogen de Leuvenaars echter niet in Europese bekercompetities aantreden.

Tweedeklasser Kangoeroes Boom kreeg net als Excelsior Brussels een C-licentie.

Corrigeer