Mini schenkt 5.000 euro voor veld aan Watersportbaan

Basketveld opgefrist op kosten van automerk

Basketveld opgefrist op kosten van automerk

Het basketbalterrein aan het Belvedèreplein wordt momenteel onder handen genomen. De factuur gaat naar Mini. Foto: fvv

Gent -

Op het Belvedèreplein, vlakbij de Watersportbaan, opent zaterdag het volledig vernieuwde basketbalterrein. Automerk Mini betaalt de factuur van die opknapbeurt en zorgt daarmee voor een primeur in de stad. Het is de eerste keer dat een commercieel bedrijf een dergelijk initiatief neemt.

Het opgefriste basketbalterrein aan het Belvedèreplein zal de kleuren dragen van het automerk Mini. Dat merk neemt in ruil de factuur van 5.000 euro voor de renovatie voor zijn rekening.

Niet gratis

‘Het budget hebben we opgehaald op het Autosalon’, legt woordvoerder Christophe Weerts uit.

‘We vragen onze genodigden op de gala-avond van het salon om te betalen voor hun drankjes, ook al zijn wij het die uiteindelijk toch voor de drank betalen. Het is een hulpmiddel om te vermijden dat het op het salon uit de hand zou lopen indien de drank gratis zou zijn. Met het geld dat we zo ophalen, zijn we voor Mini op zoek gegaan naar een project dat bij het imago van het merk past. Zo zijn we bij basket uitgekomen. Twee jaar geleden hebben we al een basketpleintje in Brussel opgeknapt, nu is Vlaanderen aan de beurt en hierna volgt vast Wallonië’, aldus Weerts.

‘Het is het merk zelf dat met het initiatief naar ons is gekomen’, legt schepen voor Sport Resul Tapmaz (SP.A) uit. ‘De Sportdienst beschikt over een lijst met terreinen die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken, en zo zijn we het Belvedèreplein uitgekomen. Er bestaan geen echte afspraken over dit soort initiatieven en over wat kan en wat niet kan. In dit geval krijgt het terrein alleen de kleuren van het merk en komt er een spandoek van Mini naast het spandoek van Gent: Sport. De vraag is voorgelegd aan het schepencollege en dat heeft zich akkoord verklaard.’

Niet actief

Vooralsnog blijft het bij dit ene pleintje, waarbij het initiatief volledig van het automerk kwam, zo benadrukt Tapmaz nog eens. ‘Er zijn momenteel geen verdere plannen in die richting en we zoeken ook niet actief naar bedrijven’, aldus de schepen.

Het nieuwe terrein wordt zaterdag om 11 uur officieel ingespeeld. Daarvoor komen spelers en oud-spelers van de Gent Dragons en Black Hawks speciaal naar het pleintje afgezakt.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio