Profrenner Ben Hermans deelt fietshelmen uit

Profrenner Ben Hermans deelt fietshelmen uit

Ben Hermans plaats een helm op het hoofd van een leerling. Foto: vrs

Wellen -

Profwielrenner en Wellenaar Ben Hermans deelde maandag, samen met een delegatie van het gemeentebestuur, fietshelmpjes uit aan de scholieren. ‘De actie past in ons beleid rond verkeersveiligheid’, zegt burgemeester Els Robeyns (SP.A/Rob).

In drie scholen was er de jaarlijkse verkeersweek ‘De gemeente en de verkeerscommissie hebben een aantal fietshelmpjes gekocht’, aldus Robeyns. ‘Iedere school krijgt 50 fietshelmen, deze kunnen zij gebruiken bij hun activiteiten. Voor grotere activiteiten kunnen scholen bijkomende helmen lenen bij de gemeente. Een fietshelm dragen is niet altijd makkelijk maar kan wel je leven redden.’ Op het einde van de week konden de leerlingen hun theoretische kennis en vaardigheden in de praktijk testen tijdens een fietstocht naar het verkeerspark in Alken.

‘Tijdens de verkeersweek konden de leerlingen in een echte vrachtwagen ervaren wat een dode hoek is en hoe gevaarlijk dat kan zijn voor zwakke ­weggebruikers en er was ook simulatie van een busevacuatie’, besluit Kristien Treunen (CD&V), schepen van Mobiliteit.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio