Jacky Mathijssen vertrekt bij Beerschot

Jacky Mathijssen vertrekt bij Beerschot

Jacky Mathijssen Foto: BELGA

Jacky Mathijssen vertrekt met onmiddellijke ingang bij Beerschot AC, dat liet de trainer zelf weten en wordt bevestigd op de website van de club. Nu de degradatie een feit is, ziet Mathijssen geen redenen meer om nog te blijven bij de noodlijdende club.

'Het is voor beide partijen beter om elk zijn eigen weg uit te stippelen', aldus Mathijssen. 'Zo kan de club met nieuwe, frisse gedachten herbeginnen.'

'K. Beerschot AC en Jacky Mathijssen hebben in onderling overleg hun samenwerking beëindigd', klinkt het bij Beerschot. 'Toen afgelopen zaterdag in play-off III het doek viel voor Beerschot in eerste klasse, betekende dat ook het einde van de overeenkomst tussen club en trainer. Het bestuur en management van K. Beerschot AC danken Jacky Mathijssen voor de samenwerking en de getoonde inzet van de afgelopen maanden. Wij wensen hem verder veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière.'

Mathijssen tekende bij zijn terugkeer in principe een contract voor 2,5 seizoenen maar bij degradatie werd het contract afgeblazen: 'Degraderen we, dan scheiden onze wegen. Ik heb geen zin in tweede klasse en de voorzitter wil me er ook niet blijven betalen', klonk het bij de coach bij zijn (tweede) aanstelling.

Tweede passage

Het was de tweede passage van Mathijssen bij Beerschot, nadat hij in het seizoen 2011-2012 bij Beerschot einde maart werd ontslagen. Daarop volgde nog een emotionele persconferentie met een wenende Mathijssen, die zelfs zijn dochter had meegebracht.

Voor dit seizoen werd de Nederlander Adrie Koster binnengehaald als nieuwe trainer. Onder Koster had Beerschot een goede periode en klom het zelfs op tot een plaats in de top zes maar daarna kwam een terugval en pakte de ploeg bijna geen punten meer. Eind november moest Koster hiervoor de tol betalen en werd hij ontslagen. Wim de Corte werd zijn vervanger en kreeg de garantie dat hij als hoofdcoach het seizoen kon uitdoen. Maar ook hij kreeg de ploeg niet op de rails en pakte maar 1 punt op 18. Daarop werd Mathijssen weeer binnengehaald maar ook hij kon de degradatie dus niet afwenden.

Nog drie weken trainen

Beerschot verloor play-off III van Cercle Brugge en zakte zo rechtstreeks naar tweede. Als de club van voorzitter Patrick Vanoppen, die ook financieel geplaagd wordt, geen licentie krijgt voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, zakt het zelfs naar derde

Vandaag en morgen volgen overigens nog gesprekken met de spelers over de huidige situatie, de rest van de week krijgen ze vrij maar vanaf volgende week worden ze echter opnieuw op de club verwacht om nog drie weken te trainen. Die trainingen zullen geleid worden door assistenten Wim De Corte, Bart Van Lancker en Pierre Thijssen.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.