Buffalo's zullen zitjes uit Ottenstadion kunnen kopen

Buffalo's zullen zitjes uit Ottenstadion kunnen kopen

Foto: Buffalo Indians

GENT - Trouwe supporters van AA Gent zullen de kans krijgen om een stoeltje uit het Ottenstadion te kopen nadat het stadion afgebroken wordt. Gent wil zoveel mogelijk materiaal uit het stadion recupereren en inzetten bij stadsdiensten en sportclubs.

Dat heeft schepen van Sport Resul Tapmaz (sp.a) maandagavond tijdens de gemeenteraad gezegd na een vraag van gemeenteraadslid Stephanie D'Hose (Open Vld).

'We hebben al aanvragen gekregen uit heel diverse hoeken om stukken uit het Ottenstadion te kunnen herbruiken. Alle aanvragen worden op dit moment geïnventariseerd in een totaaloverzicht', zei Tapmaz.

Zitjes

'Met de sportdienst hebben we al een bezoek aan het stadion gebracht met het oog op het recupereren van stukken. Zo zal de sportdienst alvast een groot aantal van de zitjes en een tweetal containers recupereren om andere sporters en clubs mee te bedienen.'

'Bovendien zullen trouwe bezoekers hun eigen zitje dat ze jaren gebruikt hebben, kunnen bijhouden. Het moet kunnen dat ze het tegen een symbolische prijs zullen kunnen kopen', aldus Tapmaz.

Concrete details over het verkopen en recupereren van materiaal uit het stadion werden maandagavond nog niet gegeven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio