AtletiekOudenaardeLoop van Vlaanderen

‘Loop van Vlaanderen’ verwacht 3000 deelnemers

Oudenaarde -

Op zondag 28 april wordt het hart van de Vlaamse Ardennen, het paradijs voor fietsliefhebbers, vanaf 10 uur voor de eerste keer ingenomen door lopers en wandelaars, dit voor de ‘Loop van Vlaanderen’. Reeds 2.500 deelnemers schreven zich in. Aangezien er ook daginschrijvingen mogelijk zijn, verwacht de organisatie zo’n 3.000 deelnemers.

Uitvalsbasis is de Markt van Oudenaarde, waar zowel de start- als finishlijn zullen liggen. Van daaruit wordt koers gezet richting enkele van de bekendste hellingen met onder andere de Paterberg, de Koppenberg en de Oude Kwaremont. De deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden: 10, 25 of de trail van 50 kilometer.

Voor de allerkleinsten is er de Chiquita Kids Run over één kilometer in het centrum van Oudenaarde.

Opmerkelijk is de smalle zandloper bij de start. Eerst de lopers en vervolgens de wandelaars zullen telkens druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers.

De ‘Loop van Vlaanderen’ steunt het Fonds voor Spierzieke Kinderen en meer in het bijzonder het baanbrekende onderzoek naar de spierziekte van Duchenne.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.