Actie schippers treft zelfs grote verhuizers

Actie schippers treft zelfs grote verhuizers

Walter Van Mechelen van Gosselin Forwarding Services. Foto: sdl

Antwerpen / Deurne -

‘Al de hele week hebben we hinder van de actie van de schippers’, zegt Walter Van Mechelen, directeur van Gosselin Forwarding Services in Deurne.

Gosselin is gespecialiseerd in verhuizingen over heel Europa. Meestal zijn het inboedels van Amerikaanse militairen in Duitsland of elders in het continent. Of van diplomaten. De containers worden gecentraliseerd op de terminal aan het Albertkanaal in Deurne. Daar worden ze ingeklaard en verscheept via de binnenvaart. ‘Wij doen 90 procent met binnenschepen, de rest met trucks’, zegt Van Mechelen. ‘Maandag hebben we 150 trucks geladen met containers die al een week op de kade stonden te wachten. Vandaag (dinsdag, red) wordt dat wellicht wat minder omdat de actievoerders ons beloofden een grote lichter door te laten naar het Albertkanaal. Dat zou ons al deels uit de nood helpen. Anders is het gesteld met 740 containers die in Rotterdam wachten. Die moeten voor zaterdag in Deurne zijn, maar als er (vandaag woensdag) geen akkoord uit de bus komt lijkt mij dit onmogelijk’.

Een rondvraag bij Antwerpse en Wase bedrijven leert Voka - Kamer van Koophandel dat bedrijven uitkijken naar het wegtransport als alternatief. De werkgeversorganisatie stelt vast dat dit bijkomend vrachtverkeer (gemiddeld 100 vrachtwagens per geblokkeerd bedrijf) het verkeer in en rond Antwerpen extra in de war brengt.

Intussen werd de strop van het Albertkanaal in het Straatsburgdok gisteren na een ‘doorlaat’ van enkele uren om 14 uur weer aangehaald. Wat de nacht zou brengen, was niet te voorspellen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio