Celebs

Van hardwerkende stripper tot wereldberoemde internethit

Onnozele YouTube- filmpjes maken blondine (26) schatrijk

Op een satirische manier zet Jenna zichzelf te kijk op YouTube en daarmee verdient ze handenvol geld.

Van make-up aanbrengen in dronken toestand tot uitleggen wat meisjes doen in hun auto: je kunt het zo gek niet bedenken, of de Amerikaanse Jenna Marbles (26) heeft er een filmpje over op YouTube. Het levert de blondine dagelijks één miljoen kijkers op. En handenvol geld.

Ze heeft meer Facebook-fans dan Jennifer Lawrence, meer volgers op Twitter dan de bekende nieuwszender Fox News en meer vrienden op fotonetwerk Instagram dan – hou u vast – Oprah Winfrey.

Stellen dat de New Yorkse Jenna Marbles een beroemdheid is in Amerika, is een understatement. Voor veel Amerikaanse tienermeisjes is Jenna een idool, die er bovendien elke dag in slaagt een miljoen kijkers naar haar YouTube-kanaal te lokken en daar bakken geld mee te verdienen.

Strippen en opdienen

Nochtans was dat ooit anders. Tot twee jaar geleden verdiende de blondine haar boterham met strippen, opdienen en werken in een zonnebankcenter. Een zelfgemaakt, komisch YouTube-filmpje bracht daar verandering in. ‘Hoe je mensen kan doen geloven dat je knap bent’ werd in één week tijd 5,3 miljoen keer bekeken, een instant hit. Net als de 138 andere filmpjes die ze sindsdien online zette.

En ook al lijken sommige video’s behoorlijk dwaas, het hoge aantal kijkcijfers legt de meid zeker geen windeieren. Hoeveel ze ermee verdient, is niet precies duidelijk. Maar in een zeldzaam interview dat Jenna gaf in haar nieuwe huurhuis van 1 miljoen euro, liet ze zich ontvallen dat ze ‘meer geld verdient dan ze ooit nodig zal hebben’. Volgens marketingexperts zouden de reclame-inkomsten alleen al goed zijn voor een getal van zes cijfers.

Goedkope camera

De formule is altijd dezelfde: in elk clipje haalt Jenna Marbles zichzelf – en met haar, vele andere meisjes en jongens – op een satirische manier door het slijk. In tegenstelling tot andere YouTube-personaliteiten die investeren in dure belichting en bureaus inhuren om hun filmpjes te bewerken, filmt Jenna nog altijd alles zelf met haar goedkope camera. Al heeft ze sinds kort wel een team uitgebouwd met een manager, personal assistent en techneut.

Jenna zelf, die beseft dat ze op een vreemde manier wereldberoemd geworden is, blijft er opvallend rustig bij. Een beetje ongelukkig zelfs. ‘Ik bekijk het gewoon alsof ik heel veel internetvrienden heb. Het enige wat ik doe, is mij thuis amuseren en daar filmpjes van maken. That’s it. En eerlijk gezegd: zo leuk is dat niet. Integendeel. Het is best wel eenzaam soms.’

Bekijk haar filmpjes hier!

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees