“Niemand zit te wachten op grote hervorming onderwijs”

“Niemand zit te wachten op grote hervorming onderwijs”

Foto: ivan put

“We werken constructief mee, maar niemand zit te wachten op een big bang in het onderwijs. Grote hervormingen zijn niet altijd nodig, wel slimme en gepaste maatregelen”. Dat zegt Vlaams parlementslid Kris Van Dijck, de onderwijsspecialist van N-VA, woensdag in De Tijd over de hervorming van het onderwijs waarop Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) broedt.

De Vlaamse meerderheid (CD&V, sp.a en N-VA) onderhandelt al maanden over een grote hervorming, maar de knoop raakt niet doorgehakt. Minister Smet hoopt ten laatste eind mei te kunnen landen. “We werken constructief mee, maar niemand zit te wachten op een big bang in het onderwijs”, laat Van Dijck noteren. “Niemand wil het aso afschaffen. Grote hervormingen zijn niet altijd nodig, wel slimme en gepaste maatregelen. We moeten behoedzaam stap voor stap gaan. Eerst moet duidelijk worden welke studierichtingen we nog willen en hoe we die willen organiseren. Dat is belangrijker dan een discussie over de onderwijsstructuren”.

Hij merkt ook op dat je “in het bestaande kader” al veel kan doen. “We moeten de juiste maatregelen nemen om de problemen aan te pakken en het technisch onderwijs moet worden versterkt. Maar we mogen het kind niet met het badwater weggooien. Wat de hervormingen ook worden, de gemeenschappelijke sokkel die nu al bestaat in de eerste graad van het algemeen secundair onderwijs, zal niet groter worden”.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees