Wielrenner Roy Sentjens stopt opnieuw

Wielrenner Roy Sentjens stopt opnieuw

Foto: Photo News

Roy Sentjens heeft zijn wielerloopbaan met onmiddellijke ingang beëindigd. Dat meldde hij woensdag op de website van zijn Nederlandse ploeg Cyclingteam De Rijke-Shanks. De 32-jarige Belg, die een Nederlandse vader heeft, kampt met fysieke klachten en kiest daarom voor zijn maatschappelijke carrière.

De renner debuteerde in 2002 bij de toenmalige Rabobank-ploeg en reed daarna voor Lotto en Milram. Sentjens werd op 16 augustus 2010 bij een controle buiten competitie positief bevonden op epo. Hij was op dat moment aan de slag in de Ronde van Spanje, maar werd door zijn toenmalige ploeg Milram onmiddellijk uit de wedstrijd gehaald en op non-actief gezet.

De ex-winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne schreeuwde aanvankelijk zijn onschuld uit maar een maand later gaf hij op zijn website toch toe epo te hebben gebruikt. Hij kondigde meteen het einde van zijn carrière aan. De Belgische wielerbond schorste hem voor twee jaar en gaf hem ook een boete van 10.000 euro.

Sentjens keerde pas vorig jaar terug in het peloton. ‘Maar ik merk dat het steeds moeilijker wordt om op mijn oude niveau terug te komen. Ik ben nu 32 en dat is een mooi moment om te kiezen voor een toekomst na het wielrennen. De beslissing was vooral zo moeilijk omdat ik het bij De Rijke-Shanks prima naar mijn zin had. Het is een ambitieus team waar ik in geloof met jonge renners voor wie ik een grote toekomst zie. Ik vind het jammer dat ik daar niet meer aan kan bijdragen’, klinkt het.

Corrigeer