Drie jaar met uitstel voor dealende radiopresentator

Drie jaar met uitstel voor dealende radiopresentator
Veurne -

De correctionele rechtbank van Veurne heeft een zeventienkoppige drugsbende veroordeeld voor het dealen van softdrugs. Erik Strijkers (53), presentator bij het West-Vlaamse radiostation Extra Gold, kreeg drie jaar gevangenisstraf met uitstel. Twee Nederlandse drugkoeriers werden veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een gedeelte met uitstel.

Eind november rolde de politie het drugsnetwerk rond radiopresentator Erik Strijkers op. Hij liet zich in zijn tankstation in Veurne bevoorraden door twee Nederlandse drugkoeriers. De Nederlanders van Marokkaanse origine leverden in totaal minstens 60 kilogram cannabis in Gent, Brugge en Veurne. De leveringen aan Strijkers werden door de radioman dan weer verdeeld over een netwerk aan subdealers. De Nederlanders hielden vol dat zij slechts in opdracht werkten. Ze beweren dat ze een lijst kregen met adressen waar ze drugs moesten gaan leveren, zonder dat ze zelf die afnemers kenden.

Naast de voorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar kreeg Strijkers ook een verbeurdverklaring van 20.000 euro en ook zijn auto is verbeurdverklaard. Hij moet bovendien 10.000 euro gerechtskosten betalen. 'Het is goed dat mijn cliënt na bijna 5 maanden de gevangenis zal kunnen verlaten', zegt meester Alain Coulier. 'De moraal van het verhaal is dat hij zijn financiële situatie wilde verbeteren, maar er met meer schulden is uitgekomen.'

De Nederlandse drugskoeriers kregen een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een gedeelte met uitstel. De andere bendeleden kregen lichtere straffen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio