Walter Boeykens overleden

Walter Boeykens overleden

Walter Boeykens. Foto: evr

Bornem -

De bekende Bornemse klarinettist Walter Boeykens is op 75-jarige leeftijd overleden. Zaterdag wordt afscheid genomen van de muzikant.

De wereldberoemde Walter Boeykens was van 1964 tot 1985 solist bij het filharmonisch orkest van de toenmalige BRT. Nadien toerde hij als solist, maar ook met zijn Groot Ensemble Walter Boeykens over zowat de hele wereld.

Hij won tal van prijzen en sinds 1995 was hij cultureel ambassadeur van Vlaanderen en werd hij ook tot ridder benoemd. ‘Een man met een groot hart voor zijn familie en vrienden. Het woord pretentie kende hij niet. Dat was Walter. Een gewone man’, reageren vrienden van Boeykens.

Walter Boeykens was tot een jaar geleden zelf nog muzikaal actief. Sinds 1996 organiseerde hij het Bornem Festival Walter Boeykens.

Walter Boeykens overleed dinsdag. De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag om 11.30 uur plaats in de abdij van Bornem. Ook het Clarinet Choir zal op de plechtigheid aanwezig zijn. Heel wat oud-leerlingen zullen, samen het Clarinet Choir, een laatste eerbetoon geven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio