Beginnende brouwer stelt Vals Paterke voor

In Geel is een nieuw bier voorgesteld: het Vals Paterke. Het is het geesteskind van Ivan Geudens, een amateurbrouwer die van zijn grote hobby deels zijn beroep heeft kunnen maken. ‘Het Vals Paterke is best wel een verradelijk biertje’, waarschuwt Geudens.

Marc Peeters

Het begon allemaal een jaar of tien geleden met een brouwcursus van de Geelse wijn- en biergilde Saters en Bachanten. ‘Een tijdje later werden de eerste ketels bij de biergilde afgehaald om thuis zelf te brouwen. Al snel werden er eigen recepten uitgeprobeerd, kwamen vrienden proeven, werd er gezocht naar hét recept.

Het Vals Paterke, een tripel, is uiteindelijk een hoogwaardig, zuiver drie-moutig bier geworden met hergisting op de fles. Door zijn uniek, rijk en complex smaakpatroon, dat voortkomt uit het authentieke brouwproces, heeft dit bijzondere bier een aangename afdronk die naar meer doet verlangen’, belooft Ivan, die zijn bier liet brouwen bij De Graaf in Brakel.

De naam van het bier viel een paar jaar geleden als scheldwoord tijdens de tv-serie Van Vlees en Bloed. ‘De naam is ook typerend, want het lijkt een licht biertje, maar het is verraderlijk want het is veel zwaarder dan je denkt. Ook het glas is een weerspiegeling van het bier: het ziet er breekbaar uit, maar het is oersterk.’

Als startende brouwer heeft Geudens ervoor gekozen om met een beperkt aantal cafés te beginnen. Zijn bier is te verkrijgen in 't Kelderke aan het Stationsplein en in De Castaar in de Billemontstraat, beide in Geel. Zijn brouwerij heeft Ivan de naam 't Drankorgel meegegeven. Omdat koken een tweede passie is van Geudens, heeft hij ook een recept uitgewerkt om pasta, met pesto en scampi, verder op smaak te brengen met een Vals Paterke. Het bier kan ook gekocht worden via de bedenker, al dan niet in een geschenkverpakking.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus