Moochie maakt ijs met Antwerpse handjes

Moochie maakt ijs met Antwerpse handjes

Volgens de zaakvoerder is yoghurtijs een gezond alternatief voor roomijs.

ANTWERPEN -

Vanaf vandaag kunnen Antwerpenaars ook proeven van bevroren yoghurt, of ‘frozen yoghurt’ zoals de Amerikaanse variant bekend is. Op de Eiermarkt opent ‘Moochie Frozen Yoghurt’ vandaag de deuren.

Zeg niet zomaar yoghurtijs tegen frozen yoghurt. Het gaat om verse natuurlijke yoghurt die ter plaatste in de winkels bevroren wordt. Na een conceptstore in Gent opent Moochie, bekend van het Een-programma Topstarter, vandaag ook een tweede shop op de Eiermarkt in Antwerpen, rechtover de achteringang van het Hiltonhotel.

‘Frozen yoghurt is een licht, lekker en gezond alternatief op roomijs’, zegt de Gentse zaakvoerster Greet Buytaert. ‘Voor de toppings gebruik ik, net zoals in Gent, streekproducten. In Antwerpen zijn dat onder meer de Antwerpse handjes.’

In de VS is frozen yoghurt al langer een groot succes. Drie jaar geleden doken de eerste winkels op in grote Europese steden als Londen, Madrid en Berlijn. Moochie speelt in op de hype en doet dat in historische panden. Het pand in Antwerpen, waar vroeger Leonidas zat, is bijna 400 jaar.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio