Trans Europa Ferries legt dan toch de boeken neer

Oostende -

De twee ferry’s van Trans Europa Ferries zullen niet langer Oostende in- en uitvaren. De moedermaatschappij van de rederij heeft gisteren immers de boeken neergelegd.

Trans Europa Shipping Lines, de moederschappij van Trans Europa Ferries, heeft de boeken neergelegd. De rederij zat al een tijdje in slechte papieren. De twee ferry's van Trans Europa Ferries, de Larkspur en de Gardenia, varen al een week niet meer uit in Oostende.

De Sloveense eigenaar zou eind vorig jaar een overnamecontract met Italiaanse investeerders hebben ondertekend, maar de overdracht raakte niet rond.

Het Oostendse bedrijf zou intussen redelijk wat schulden hebben bij leveranciers en ook bij de havens van Oostende en Ramsgate voor liggelden.

De Sloveense en Kroatische bemanning, die vast zit op de twee ferry's in Oostende, zou de schepen eerstdaags mogen verlaten. De vijftien havenarbeiders die voor Trans Europa Ferries in Oostende werkten, worden mogelijk overgeheveld naar de haven van Zeebrugge. De vijf andere arbeiders en twintig bedienden werden uitbetaald tot eind maart. Een curator moet nu een overnemer zoeken.

Met het faillissement van Trans Europa Ferries komt een einde aan de overvaarten van Oostende naar Groot-Brittannië

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio