Bart V.C. vlucht met de opbrengst naar Venezuela

Garagist verkoopt stiekem dure auto’s van zijn klanten

De parking van Bart V.C. (foto rechtsonder) stond altijd vol met wagens. Tot ze plots allemaal verdwenen waren, net als de autohandelaar zelf.

ERPE-MERE -

Het gerecht én een twintigtal gedupeerden zijn op zoek naar autohandelaar Bart V.C. uit het Oost-Vlaamse Erpe. Hij verkocht afgelopen weekend in ijltempo en in alle stilte zijn hele autopark, ook de al verkochte wagens en de auto’s in onderhoud. Met tienduizenden euro’s van gedupeerde klanten in zijn valies vluchtte hij naar Venezuela.

Tal van klanten en zakenpartners van Bart V.C. trokken de voorbije dagen grote ogen toen ze vaststelden dat de parking van diens bedrijf BVC Pro plots leeg stond. Vreemd, want al jaren staat die parking in Erpe altijd vol met een veertigtal dure wagens. Type Audi, BMW, Mercedes en Jaguar. Allemaal wagens van klanten die hij op hun vraag te koop aanbiedt, wagens die al betaald zijn maar nog niet opgehaald, of te herstellen auto’s die nog onder garantie stonden. Een enorm kapitaal, dat in de nacht van zaterdag op zondag plots verdween.

‘Allemaal stiekem verkocht aan buitenlandse autohandelaars’, vertelt Steven Coppens, wiens gekochte Jaguar ter waarde van 16.800 euro bij Bart V.C. in onderhoud stond. ‘Hoe hij dat allemaal ongemerkt heeft kunnen doen, is mij een raadsel. Onze Jaguar, waarvoor mijn vrouw en ik jarenlang gespaard hebben, zien we nooit meer terug. Wekenlang heeft de zaakvoerder mij aan het lijntje gehouden. Nog enkele dagen geduld, je wagen is bijna gemaakt. Geen probleem, ik betaal alles, je wagen valt namelijk nog onder de garantie. Nu kan ik enkel met grote verbijstering vaststellen dat mijn dure wagen weg is. En de zaakvoerder ook. Wij blijven achter met een gigantische financiële kater.’

Niet de eerste keer

Volgens onze informatie is Bart V.C. zondagochtend op het vliegtuig richting Venezuela gesprongen. Gevlucht naar het thuisland van zijn vrouw. Het zou al de tweede keer zijn dat hij de benen neemt richting Zuid-Amerika wegens het verduisteren van grote sommen geld.

Het parket van Dendermonde is intussen een gerechtelijk onderzoek gestart naar misbruik van vertrouwen nadat de lokale politie van Erpe-Mere de afgelopen dagen overstelpt werd met telefoons van gedupeerden. ‘We stellen vast dat alle auto’s verdwenen zijn, dat de zaakvoerder eveneens verdwenen is, en dat er heel wat gedupeerden lijken te zijn’, klinkt het.

Het parket bevestigt ook dat de man geen onbekende is bij justitie. Zijn moeder wijt de opvallende afwezigheid van haar zoon aan ziekte. Al geeft ze later schoorvoetend toe dat hij zich niet meer in ons land bevindt.

In één klap 27.000 euro armer

Verschillende zakenpartners van de gevluchte man bevestigden ons gisteren dat hij bij hen voor tienduizenden euro’s in de schulden staat. ‘Bart kan het goed uitleggen, maar hij blijkt een ordinaire dief’, aldus een van hen.

De geslepen zaakvoerder speelde het slim. Hij slaagde erin meerdere wagens tweemaal te verkopen, getuigen de broers Erwan (21) en Morjian El Khattabi (23). De ene zag zijn gekochte Audi A4 ter waarde van 17.000 euro na betaling doorverkocht worden, de andere zette zijn auto van 10.000 euro te koop bij Bart V.C. en kan enkel vaststellen dat ook zijn auto spoorloos verdwenen is. In totaal goed voor 27.000 euro, die hij mee in de valies richting Venezuela stopte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio