Miniemeninstituut houdt Europese week

Miniemeninstituut houdt Europese week

Duitse leerlingen trekken België rond. Foto: vlr

Leuven -

Deze week kleurt het vijfde jaar van het Miniemeninstituut volledig Europees. In het kader van het Comeniusproject vinden er uitwisselingen plaats tussen verschillende Europese scholen.

Terwijl enkele klassen van de Leuvense school op dit moment Polen verkennen, worden in de Diestsestraat leerlingen van het Duitse Deggendorf ontvangen.

‘Het bezoek heeft helemaal met water te maken,’ zegt projectbegeleider Dirk Staf. ‘In Deggendorf worden drinkwaterfonteintjes in de school gebouwd. Bij ons op school komt er een waterzuiveringsstation om de eigen moestuin te irrigeren.’

In die optiek trokken de leerlingen door heel België om wat meer te weten te komen over duurzaam ondernemen en hoe om te gaan met water. ‘Enerzijds worden leerlingen op deze manier bewust van het belang van zuiver drinkwater. Anderzijds wordt over het technische aspect van waterzuivering geleerd.’

In de loop van volgend schooljaar trekken de leerlingen van het Miniemeninstituut naar het Beierse Woud. Daar worden de plaatselijke waterprojecten onder de loep genomen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio