Celebs

Gezicht ‘Expeditie Robinson’ presenteert spectaculair schoonspringprogramma

Evi Hanssen is klaar voor ‘De Grote Sprong’

Tijdens het Nederlandse Sterren Springen scheurde zanger Jody Bernal zijn trommelvlies.

Evi Hanssen (34) gaat dit najaar De Grote Sprong op VTM presenteren, een programma waarin bekende Vlamingen gaan schoonspringen.

Met Evi Hanssen krijgt De Grote Sprong een presentatrice die van aanpakken weet. Op VTM was Evi het gezicht van onder meer De Foute Quiz, De Designers en Operatie Renovatie. Op 2BE was ze vorig jaar te zien in de zevende editie van Expeditie Robinson, een afvallingsrace op een exotisch eiland met bekende Vlamingen en Nederlanders. Dit jaar wordt de achtste editie opgenomen, opnieuw met Evi. Het programma De Grote Sprong is ook voor Evi wellicht een sprong in het duister, maar één groot voordeel heeft ze al: omdat ze programma presenteert, hoeft ze er zelf niet aan mee te doen. In het Nederlandse origineel brak een kandidate een neus tijdens een training en scheurde een zanger zijn trommelvlies.

De Grote Sprong is gebaseerd op Sterren Springen, een Nederlands programma met bekende koppen die aan schoonspringen doen. Net zoals programma’s als Sterren op de Dansvloer en Sterren op het IJs drijft Sterren Springen op een combinatie van bewondering, leedvermaak, spanning en puur amusement. Bekende deelnemers worden wekenlang begeleid door professionele schoonspringers. Elke week worden de sprongen vanop een steeds hogere plank door een jury beoordeeld op elegantie, techniek, moed en moeilijkheid. Het programma loopt in Engeland, Frankrijk, Spanje, de VS en China en er komt ook een versie in Australië, Oekraïne, Finland, Argentinië en het Midden-Oosten.

De Vlaamse versie is dit najaar op VTM te zien. Mogelijk wordt het programma opgenomen in het provinciaal Olympiabad in Brugge, dat over een springtoren beschikt.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees